Aloitettiin sitten vauvauinti eilen. Muut vauvat, iso osa kolmi-nelikuisia ihania pienokaiia, vaikutti oikeasti aika vauvoilta meidän seitsemän-ja-puolikuiseen pötikkään verrattuna. Toisaalta pukuhuoneessa ja pesulla oli helppoa, kun "vauva" pitää itseään jo itsekin aika hyvin kasassa ja koska päivärytmi yms. kuviot on tiedossa, niin tietää jo aika hyvin, mistä tulee itku ja mistä ei. Suorastaan nolotti, kun yksi pienempi poika itki uinnin jälkeen pukkarissa ja Ippe nauraa kikatti vieressä poikaraasua katsoen ja taputtaen käsiään. Joka tapauksessa käynti oli kiva, pienen alku-äimäilyn jälkeen tytärkin tykkäsi (mitä enemmän vauhtia, sen parempi...) ja sovittiin että ilmoittaudutaan kesäkuunkin uinteihin, yhteinen loma kun koittaa vasta heinäkuuksi.

Muuten tää päivä ja eilinen on olleet rauhallisia hima-päiviä toipuen viikonlopun sukulaissirkuksesta ja ihan hyvä niin. Eilen me käytiin tosin iltapäiväkävelyllä Ikeassa noukkimassa verhohommien loput tarpeet. Kuumaksi vinkiksi kaikille: ainakin tähän Ikean verhotankosysteemiin  käy ainoastaan Ikean omat liu'ut. Kukin voi nyt hiljaa mielessään miettiä, että opittiinko asia kantapään kautta vai ei... saatte vielä kaupan päälle kaksi arvausta kukin. Tuo systeemi on vielä nimeltään paneeliverhojärjestelmä, joten mun piti erikseen askaroida jokaiseen liukuun nipsu. Kaiken lisäksi kisko tuli niin matalalle, että nipsut näkyy verholaudan alta. Ei se ihan kamala ole, mutta vois kyllä olla siistimpikin. Mä osaan tehdä verho-asioista ihan sikavaikeaa, sama homma oli edellisen kodin kiskojen kanssa. Ihan sukasta.

Jotain hyvääkin verhorintamalla: käytiin Isan kanssa tuossa tunteroinen sitten lähikaupassa ja jostain syystä - mä en yleensä tee niin - jäin lueksimaan ilmotaulua. Siellä palvelujaan mainosti myös yksi sälekaihdintoimitaja ja mäpä sainkin sieltä kaverin ehkä mittaamaan meidän akkunaiset jo tänään. Jippii!

Tyttärelle kiehuu liedellä broiskua ja bataattia. Pitänee mennä tsekkaamaan, etteivät tule kattilasta hellalle.