Sattuipa verkkohesarista silmään pitkästä aikaa kultsa-uutinen, joka herätti ajatuksia ja vähäsen tunteitakin. Lasse Mårtenson ilmoittaa olevansa loukkaantunut perjantain Huvilan konsertista ja siellä julkaistavasta Kaikki paitsi Mårtenson on turhaa -tribuuttilättysestä.

Tuostahan on ip-lehdissä ollut juttuakin ihan nastasti, etenkin Karri elikä Paleface on toiminut proggiksen puhemiehenä paljon. Kaikissa jutuissa on korostettu sitä, miten "Lasse on cool" ja miten Suomen pop-historia olisi jotenkin paljon puutteellisempi ilman herran panosta. Mun on tunnustettava, että mä vähän ihmettelin koko innostusta kun ekat jutut kantautui, mutta toisaalta enpä itse nähnyt esmes Tilkkutäkki-levyäkään (jolle muuten ilmestyy pian kakkososa) mitenkään potentiaalisena hittituotteena (musta siis tulisi todella paska A&R -pomo).

On jotenkin tosi harmillista, että kun kerta tribuuttiprojektiin on lähdetty tuollakin laajuudella, niin a) tribuutin kohde itse ei ole halunnut tietää, millaisin versioin ja millä mielin liikenteessä ollaan (EMIn Kuoppis kertoo uutisessa kyllä tarjonneensa mm. levyä kuunneltavaksi raakamiksausvaiheessa) ja mussuttaa periaatteessa nyt, kun kaikki on jo valmista ja b) mitä ilmeisimmin tieto tekijöille tuli tässä tapauksessa HSn toimituksen kautta.

Saa nähdä, kuinka homma tästä etenee, tarttuuko ip-lehdet tän päivän numeroissa asiaan vai jääkö tää myrskyksi kulttuuritoimitusvesilasissa sillai, ettei muut koko asiaa huomaakaan? Vetääkö EMI kokoelman markkinoilta ennen kuin se edes ilmestyy? Miten Lasse itse tästä jatkaa? Entä Huvilan loppuunvarattu konsertti - ei ole artisteillekaan mukavaa, että juhlakalu itse ilmoittaa, "ettei halua olla missään tekemisissä tällaisen projektin kanssa".

* * *

Koska M viettää lauantainsa ihan muissa merkeissä ja ilman mun viehättävää seuraani, niin mäkin teen elämäni ensimmäisen Huvila-ekskursioni. Saa nähdä, mitä Hesus-pieni sanoo (tai potkii) Tuomari Nurmion & Kongontien orkesterin Tangomanifesti-kokonaisuudesta? Toivottavasti tykkää, se selviää lauantaina.

Ai niin, itse manifesti löytyy täältä. Se on sitten pdf eli kestää hetkon.