Lyhyt päivitys lääkäris-asioista: ei mitään uutta auringon alla, ei jännitettävää eikä mitn, kaikki siis kuten pitääkin. Paino noussut huomattavasti vähemmän per viikko nyt tän viikon aikana kuin edellisen neljän viikon jakson keskinousu (mahtavaa, vaikkakaan en koskaan ole ajatellut voivani painaa tän verran, mutta mutta...), verenpaineet jatkaa samaa siistiä linjaa kuin aikaisemminkin. Sf-mitaksi lääkärisetä sai 33 cm, tuo tarkoittaisi kolmen sentin kasvua viikossa, mutta epäilenpä että kyse on vain eri mittaajasta. No, käyrillä joka tapauksessa, joko keskikäyrällä tai sen alle eli eipä erikoista siinäkään.

Murmeli majailee pää alaspäin ja lääkärin sanojen mukaan todella matalalla, mutta sehän ei mahdollisen syntymisajankohdan suhteen sano mitään - paitsi että todennäköisesti synnytys menee ihan normaalisti (siis ei mahdu enää kääntymään perätilaan, muita takeita ei TOD tietenkään ole mistään) ja toki mua ahdistaa vähemmän kun jälkeläinen ei paina palleaa. Kun kerroin, että me mennään Kättärin tutustumiskäynnille vasta 31.8. (laskettu aika tuosta viikon päässä eli 7.9.) oli setä vähän sitä mieltä, että aika viime tinkaan se jää, mutta toisaalta taas oli itsekin sitä mieltä, että synnyttää voi myös vaikkei olisi sairaalaan tutustunutkaan... mä olen aika varma siitä, ettei meille tule mitään hätään tuon(kaan) kanssa, kas kun mitään supistusmeininkiä tai muuta ei ole ollut tähänkään mennessä havaittavissa.

Hassua on sekin, että kun vertasin äidin neuvolakorttia mun odotusajalta omaani, niin meillä on mennyt kyllä kaikki todella samantahtisesti. Paitsi mutsi on ollut hoikemmassa kunnossa koko ajan (myös alhaisempi lähtöpaino), mutta myös painoa on sitä mun viime kuun hullua pyrähdystä lukuunottamatta tullut aika samaan tahtiin. En tiedä, indikoisiko tuo sitten myös sitä, että Hesuskin syntyy vasta reilusti lähempänä viikon 42 loppua? Nähtäväksi jää.