Sen kunniaksi, että tytär nukkui pitkästä aikaa inhimilliset yöunet on äitee ehtinyt seikkailla jo aamusella internetin ihmemaassa. Hesarin blogeista löytyi linkkiaarre. Mikäli itänaapurin ihmisoikeustilanne huolettaa myös arvoisaa lukijaa siellä näytön toisella puolen, niin näppärä tapa vaikuttaa edes vähän on allekirjoittaa Amnestyn adressi, jossa vaaditaan M. Vanhasta ottamaan ihmisoikeusasiat agendalleen tulevissa keskusteluissa Vladimir Putinin kanssa. Sikäli kuin sillä nyt olisi mitään vaikutusta, mutta kuitenkin.

(Aina oppii: en tiennytkään pääministerin olevan Jyväskylän poikia. No, keski-Suomi ja Keskustapuolue, olisihan se pitänyt arvata...)

* * *

Tänään on tarkoitus aktivoitua muutenkin. Eilinen harmittava kärrytakaisku (= vaunu vaunuset auton perässä ja mies autolla töissä - ei ulkoilua meille...) korvataan tänään aktiiviulkoilupäivällä. Mulla on lääkärintarkastus ennen yhtä ja jotenkin täytyy sumplia Mirdenkin aikataulut niin, että saan sen viihtymään vaunuissa sen jälkeen pitempäänkin - tarkoitus olisi käydä kukkakaupassa tsekkaamassa vähän hintoja ja tilaamassa kimppu tahi pari lauantaiksi, sinne kirjastoon haluaisin kovin ja JOS päästään ajoissa-ajoissa liikkeelle, niin käyn kattelemassa vielä tuon srk-salin pöytien määrän ja tilaamassa ne liinat, muussa tapauksessa taas soitan sinne ja hoidan asian luuritse.

* * *

Ai niin. Mä olen löytänyt uuden "parasta viihdettä" -tyyppisen jutun: Yle24:n suorana esittämät Eduskunnan kyselytunnit. Hauskoja nuo kansamme edustajat asioineen. Kuumana vinkkinä kaikille tiukan televisioviihteen ystäville huominen klo 15:00 - luvassa on trilleri nimeltä Välikysymys lapsiperheistä. Tulen olemaan niin naulittuna ruudun ääreen tuon takia. Terv. nimim. Sen jälkeen tiedän ainakin, keitä en äänestä tulevissa maalisvaaleissa...