Ilta-sanomien nettilehti nosti mun verenpainetta snadisti (ihan hyvä, koska se on muuten tosi matala). Hermostumisen syy: iltapäivälehtien tapa uutisoida asioita melko tekopyhästi.

Viihdesivun pääjuttuna polemisoidaan sunnuntain Idols-jaksoa, jossa Kallos-Asko kehaisi jatkoon sittemmin päässyttä mainiota Kristiina Braskia "Suomen seksikkäimmäksi jääkiekkoilijaksi". Tää on nyt ihan kamalaakamalaakamalaa, että kuinka keski-ikäinen mies voi sanoa tyttöselle jotain tuollaista ja vielä julkisesti. Tätä mieltä on myös juttuun haastateltu lastenpsykiatri tmv. Hei pliis oikeesti. Mä olen varmaan universumin huonoin äiti etenkin tyttölapselle, kun mun mielestä tuossa nyt ei ole mitään kummallista. Kristiina itse kuittaa jutun myös ihan asiallisena kohteliaisuutena, kun muidenkin ulkonäköä ohjelmassa kommentoitiin. Ja kas, samalla haaskalla settaa myös Iltalehti, jonka jutun loppukaneetissa mainitaan, ettei iivil-kaiken-pahan-alku eli tuotantoyhtiö antanut Kalloselle sapiskaa sanomisistaan. Notta näin.

Eikä tässä muuten mitään, mutta Ilta-Sanomat esittelee samassa nettilehdessä videon, jossa Miss Suomi -ehdokkaat saunovat. Missikiertueen ensi päivinä IS vastaavasti paheksui sitä, että misukat esittelivät alusasuja mustissa kokovartalosukissa eikä neitojen vartaloita voitu näin arvioida asiaankuuluvalla tavalla. Miss Suomi -kandidaatin alaikäraja on käsittääkseni 18 vuotta.

* * *

On toki typerää ja epäkypsää hermostua näistä, jos ei muuten niin jo viran puolesta. Tulee väistämättä vaan mieleen HS Nytin kuitti ekan BB:n alastonkuvakohun ajoilta: "Iltalehti paheksui BB:n suihkukuvia jyrkin sanankääntein julkaisemalla sellaisen sivulla 6".