Lepopäivää maailmankaikkeudelle. Tänään ei ole tapahtunut mitään eikä varmaan missään vaiheessa tapahdukaan. En ole ollut hyödyksi itselleni enkä muille ja kotikin alkaa taas muistuttaa sitä tuttua kaatopaikkaa, miltä se on näyttänyt koko kevään ajan. Onpahan huomenna sitten taas tekemistä.

Meillä siis pyhitetään sunnuntai lepopäiväksi oikein urakalla - Mn mielestä kun tällaisina päivinä ei edes saisi tehdä mitään hyödyllistä. Eikä siinä mitään - täysin pipariksi menneen männäyön (hitto mikä deja vu, ihan niinkuin näistä huonoista öistä olis ollut juttua ennenkin...?) jäljiltä ei musta olisi kotihengettäreksi tahi seuranaiseksi ollutkaan.

* * *

Lauantai: lapsia ja kaupunkia sekä yllättävä löytö :)

Eilinen oli kiva päivä, jotenkin koko viikonloppu on ollut sellaista mukavaa Stadi-fiilistelyä, jota ei aikoihin ole tullutkaan harrastettua. Yksi tuttavafrouva perheineen tuli käymään anoppilassaan täällä päin Suomea ja oltiin sovittu tervehdyskäynti sinne. Suurensuurena houkuttimena toimi ko. perheen nuorimmainen, kaksi kuukautta vanha poika ja seurassa oli myöskin toinen tuttavafrouva 9 kuukauden ikäisine tyttärineen. Oli tosi nastaa ja vierailu vähän venähtikin mun osaltani, kello oli yli puolen seitsemän kun irtosin Skattalta ja lähdin kävelemään Mn ja muiden tykö kohti Ruttopuistoa, missä viettivät lauantaipiknikkiä.

helsinki_kauppatori03.jpg
(Kuva: Tuuli Oksalahti)

Kävelymatka Katajanokalta Punavuoreen oli mainio, yksin iPodin kanssa liikkuessa kun sai määrätä tahdin ihan keskenään ja pysähdellä taivastelemaan Espalla iltaa istuvia ihmisiä aina, kun alkoi tuntua vähänkin tukalalta. Hesuksen mötköttely tuolla alakropassa on jotenkin helpottanut oloa, mutta liian reippaaksi innostuessa alkaa niin suppareita kuin liitos-tuskiakin tuntua eli tahti kyllä hidastuu päivä päivältä. Kauppatorilla oli jengiä tosi paljon siihen nähden, että oli jo alkuilta eikä sääkään tuntunut turhan kuumalta enää tuohon aikaan. Vähän teki mieli soittaa Mlle ja ilmoittaa, että unohdetaan ne teidän puistohommailut ja lähdetäänkin saitsarille ...

Ruttiksessa oli jengiä kuin pipoa, ei varmaan vähiten siksi että oli viimeinen lauantai ennen koulujen alkua. Mä en hahmota syksyn tuloa lainkaan, sitä kun on odottanut jouluaatosta (eka positiivinen raskaustesti) asti ja kuvitellut, ettei sitä ikinä tulekaan niin on tosi hankalaa tajuta, että muiden ihmisten elämä jatkuu kyllä ihan ennallaan vaikka meitä tänä syssynä vähän ravistellaankin.

Puistokököttämistä harjoitettiin lähemmäs kymmentä (huono äiti täällä hörppäsi parit spumante-huikat suoraan pullon suusta kun tarjottiin - oli ihanaa, mutta kattottaan kolkutteleeko lastensuojelu huomenna ovella...) ja siinä vaiheessa sekä mulla, I:llä että ystävällään L:lla oli jo niin kova vilu (ja vessahätä) että muukin seurue saatiin suostutelluksi sisätiloihin jatkamaan iltaa.

Annankadulta löytyi uusi mesta nimeltään Olivers 21, jossa ihan OK ruokapuoli (listalla ns. kaikkee mahdollista salaateista kevätrullien ja sushin kautta pizzoihin) mikä meille passasi - jäätiin siis siihen syömään (jopa M tilasi cesar-salaatin, kehui sitä toimivaksi vaikka pohtikin omaa uskottavuuttaan salaatin tilaajana, ihan turhaan minusta) ja safka oli hinta-laatusuhteeltaan toimivaa; oma kana-cesarini futasi oikein hyvin, T kehui omaa keittovalintaansa ja tuore avovaimonsa R oli sitä mieltä, että pizza oli oikeinkin täyttävää. Ei huono. Baarin puolelle siirtyessä huomattiin, että tupakointi oli tuolla järjestetty ihan mielenkiintoisesti: läpi talon olevan liikehuoneiston takaseinän isot ikkunat oli vedetty auki ja parkkipaikalle oli viritelty väliaikaiselta vaikuttava terassi, jossa siis sai tupakoida. Tiineellehän ratkaisu sopi mitä mainioimmin, tuulensuojassa oli ihan riittävän lämmin eikä savu jäänyt pyörimään savuttomien hengityselimiin. Puolen kahdentoista aikaan mä olin niin väsynyt (taas) että päätettiin lähteä kotiin.

Matkalla taksitolpalle käveltiin Kalevankatua ja pysähdyttiin Kitch-nimisen liikkeen ikkunoita ihmettelemään. Yleensä M on aika nihkeä innostumaan mun krääsähankinnoista (mä rakastanrakastanrakastan kaikkia hassuja pikku turhuuksia), mutta nyt kipaisen tiistaina noukkimaan pari juttua sieltä ihan luvan kanssa, lupaan ilmootella sitten myöhemmin, mitä mukaan tarttui ;) . Tässä kuitenkin pari suosikkia:

kidsurplus_1910_40896884  freud-pkg.jpg

Hih. Lisäksi liikkeestä löytyi sellaisia plyyshipäällystettyjä pörrö-buddhia ja jeesus-patsaita, jollainen ehkäpä olisi myös hankintalistalla. Kattotaan nyt noita hintoja vaan ensin.

* * *

Huomiselle ei ole oikeastaan mitään ihmeellisempiä suunnitelmia, mutta perhevalmennus alkaa viimeinkin iltapäivällä. Saapa nähdä, miten sitä tästä vielä viisastutaan - aiheena ekalla kerralla on mm. vauva ja parisuhde sekä loppuraskauden erityiskysymyksiä... ja kuulemma myös infoa siitä, millaisilla oireilla saa lähteä laitokselle ja milloin vielä kärvistellään kotosalla. Heh.