Kirjastokortti on hyvä keksintö ja niin on vanhempien kirjahyllykin. Lukuhana on auennut taas, tässä suositusta viime ajoilta.

  • Ollilan Mapen kirjoittama Nightwish.
9524716925.JPG

Ihan kiintoisa kertomus siitä, miten kaiffaporukan huvitteludemoprojekti kasvaa ensin hulluksi menestystarinaksi ja sitten - perinteisesti - alkaa kaikki mennä enemmän tai vähemmän päin helvettiä. Paha argentiinalainen demonisoidaan tuossa aika raskaasti ja mulle jäikin päällimmäiseksi mieleen, että olisi ollut kiintoisaa olla kärpäsenä katossa näkemässä että menikö se ihan oikeasti noin. Koska jos meni, niin pitää kyllä sanoa notta on se sokea se rakkaus, voi Tarja sentään (ja tähän väliin naisten keskustelupalstojen perinteinen parisuhdeongelmaratkaisu: Jätä se sika, ansaitset parempaa!)

  • Benjamin Spockin Järkevää lastenhoitoa
9511170953.JPG

Klassikko, lapsi ja vauvat for dummies. Osa ohjeista sieltä ja syvältä - mä en suostu uskomaan että alle vuotias lapsi "testaa vanhempiaan" haluamalla syliin nukuttamisen yhteydessä yms, mutta muuten mukavan kiihkottomasti ja järkevästi kirjoitettu opus pikkuihmisistä. Eka painos tuosta on tullut jo joskus 60-70 -luvulla, mutta uusia painoksia on päivitetty vastaamaan nykysuosituksia, lisäksi tuota on sovellettu Suomen oloihin. Ihan hyvä, ei huono.

  • Juhani Seppänen: Selvästi juovuksissa
p003005l.jpg

Tää on mulla vielä kesken, mutta pistää tällaisen entisen (?) tuurijuopon (?) miettimään suhtautumistaan alkoholiin ja humalaan. Nastasti, tosi itseironisoivasti kirjoitettua tekstiä josta tulee välillä oikeesti vähän huono omatunto - se kertoo ehkä lukijasta enemmän kuin kirjasta? Mä pidän, mutta aion jatkaa viininlitkimistä juhlissa silloin kun perhe-elämä sen sallii. On sitä jotain paheita ihmisellä oltava (terv. nimim. ei röökin röökiä since 27.12. 2005. Että repikää siitä.), hitto sentään. Mutta suosittelen kyllä jokaiselle suomalaiselle aikuiselle.

  • Max Barry: Jennifer Valtiovalta
9510290319.jpg

Sarjassamme kirjoja, joka on pitänyt lukea jo aikoja sitten. Dekkari, joka sijoittuu maailmaan jossa ihmisen määrittää se, missä ja kelle hän työskentelee. Hack Nike -niminen (sukunimi määrittyy työnantajan mukaan) häiskä joutuu lievästi sanottuna liisteriin, kiitos markkinointiosaston pahisten. Uujea, hyvää kerrontaa, mun mielestä ihan OK käännös ja sellaista reipasta dekkarimeininkiä. Hyvä ajanvietekirja. Ja kirjastosta!