(Kamala otsikko, mutta pakko oli laittaa - kuvaa tunnelmia niin hyvin). Meillä eletään nyt III flunssakautta. Isa on vasta reilut nelisen kuukautta vanha ja tää räkätauti on tosiaan kolmas, ensimmäinenhän sillä raasulla oli vasta kahden viikon ikäisenä. Onnetonta. Tässä alkaa usko äidinmaidon vasta-aineisiin karista, uskotteko?

Kylmää kyytiä saatiin myös allergioiden kanssa: ainakaan mansikkaa ei tämä emo syö niin kauan kuin imettää. Mä olen temponut nyt pari viikkoa aamiaiseksi erilaisia fruitieta sillä yhdistävällä tekijällä, että niissä on ollut mansikkaa. Seurauksena tyttärellä alaselässä todella ilkeän näköinen ihottuma, mikä hävisi shetkellisellä mansikan lopetuksella - allerginen reaktio MOT, sanoisin. Sääli, mutta onneksi jopa lähikaupan pakastelaarista löytyy nykyään vaihtoehtoja (mä mitään kesällä saanut pakastettua kun kaikki energia heilahti raskaana olemiseen...).

Ulostamiseen. Arvatkaapa, minkä takia mun sängyssäni ei ole tänään aluslakanaa? Arvatkaapa, minkä takia pesin koneellisen kuudenkympin pyykkiä het aamutuimaan ja kippasin ne taloyhtiön kuivuriin kun asunnosta loppui pyykinkuivaustila? Jep. Ei onneksi kakkakatastrofeja, mutta lainehtivaa vauvapissaa kaikkialla. All over. Ja neitiä niin nauratti. Syy on ihan oma, mä kun ajattelin että "näin monien pissojen jälkeen sieltä ei varmalla tuu hetkeen mitään" ja jatkoin ilmakylpyä kunhan vaan pahimmat oli pyyhitty vauvasesta ja alle sujautettu kuiva alusta. Seuraavan kerran vaippa menee ylle välittömästi eka pissojen jälkeen. Mur sentään. Onneksi uusi sänky saapunee reilun viikon sisään, eli pissainen petari pääsee patjojen taivaaseen (Futon Bed Shop lupaa viedä vanhat pois ja kierrättää asianmukaisella tavalla).

Ja sitten - tadaa - ulostamisen johdannaisena kivoihin juttuihin (mukana myös kulutushysteriaa): Isan kestis-arsenaali alkaa kohta olla siinä kondiksessa, että voidaan vähentää kertsivaippojen käyttöä ihan kunnolla. Postissa on matkalla parit hyvät sisävaipat (miljoonan kiitosta vakio-second hand-vaippatoimittajalle jos tämän lukee ;)) ja lisäksi tilasin NÄMÄ:

retrokukka_iso.jpgkallotasku_iso.jpg


Ennestään onkin ne parit Fuzzit, yksi froteesisävaippa ja siihen kuori plus ne äitiyspakkauksen setit. Se ä-pakkauksen sisävaippa tosin on niin järkyttävän paksu, ettei se mennyt Isalle kuorineen päälle - tai siis kuoren tarrat ei pitäneet sitä kiinni. Se kuori toiminee kyllä muidenkin sisävaippojen kanssa eli hankintalistalla ei ole kuin yhdet villahousut kuoreksi ja jotain bambu- tai hamppuhommia noihin taskuvaippoihin nykyisten froteesettien lisäksi. Yllättävän helppoa hommaa noiden kanssa pelaaminen on sitten lopulta, joskin kalliita nuo valmiit vaipat ja parempi olisikin tehdä itte.