Praha oli hyvä ja mukava oli palata lomasen jälkeen töihinkin.

Lähtö meinasi mennä haastavaksi. Ystäväiset olivat järjestäneet ns. Jykylä-teemaillan perjantaiksi ja mekin, kohtaloa uhmaten, mentiin pyörähtämään Kallion Cellassa. Kas, kuinka ollakaan meillä venähti noin puolille öin ja tämäpä frouva oli aika humalassa kun viimein päästiin kotiin. Pakkasin (aamuisan tarkistuksen mukaan messiin oli lähdössä pelkkiä hippatoppeja, ihan kiva kun lämpöä se +1C) kännispäissäni ja kävin nukkumaan. M oli sanonut, että lento lähtee klo 9:00.

Heräsin klo 7:55 siihen, että äitini soittaa. Tuli paniikki, singottiin sängystä ja hypättiin paniikissa vaatteisiin. Kun M oli tarkistanut lentoliput ja kertonut, että oikeesti lento lähteekin klo 9:55 helpotti kummasti. Mä ehdin kurkata matkalaukkuun ja ottaa pari pitkähihaistakin paitaa mukaan. Heh. Saatiin taksi näppärästi, HKI-Vantaalla ei ollut edes mitään ruuhkia, vaikka niillä olikin peloteltu. Ehdittiin ottaa pikku viinit vielä aamulähdön kunniaksi.

Lento meni OK, hotelli oli OK (ei järin viehättävä, mutta siis ihan jees) ja päivä menikin ihmetellessä. Yhden aikaan käytiin pitkällä lounaalla viineineen ja käveltiin keskustaan ja vanhaankaupunkiin. Löydettiin samainen ravitsemusliike, jossa istuttiin neljä ja puoli vuotta sitten, otettiin oluet ja soitettiin silloiselle matkaseuralle perinteinen "et ikinä arvaa missä just nyt ollaan" -puhelu.

Kuuden aikaan mua alkoi väsyttää ihan simona ja mentiin hotellille. Mä otin lepoa puoltoista tuntia, M istui aulabaarissa (jep, muakin vähän huokailutti) ja heräiltyäni ja laittauduttuani lähdettiin viettämään iltaa. Tarkoituksena oli löytää kiintoisaa elävää musaa.

Kuuma vinkki: Tsekinmaassa keikat alkavat melko ajoissa. Tarkoittaa suomalaiselle käsittämätöntä klo 19:00 soittoaikaa. Paikallinen ontherockshirvitys The Rock Cafe oli nopiasti nähty, ei tykätty. Sieltä onneksi löytyi flyeri, jonka avulla suunnistimma Matrix-nimiseen klubiin, jossa oli punkki-ilta nimeltä Core Ritual. Ko. illasta riittäisi tarinaa vaiks kuinka, mutta tyydyn toteamaan, että lystiä oli.

Sunnuntai ja maanantai meni aika pitkälti samalla kaavalla: aamiaisen jälkeen hetki löhöilyä ja sitten baanalle. Käveltiin, katseltiin ja ihmeteltiin, eikä otettu mistään mitään ihmeempiä paineita. Löydettiin hauskoja paikkoja, istahdettiin lasilliselle jos siltä tuntui ja sitä rataa. Oli mahtavaa viettää aikaa ihan kaksistaan, pitkästä aikaa.

Tiistain lentoaikataulu oli taas kaltaiselleni murmelille aika mahdoton, mutta oltiin kuin oltiinkin klo 05:00 taksissa niinkuin suunniteltiinkin. Lento lähti varttia vaille seitsemän, vaihto Brysselissä sujui mallikkaasti ja itsenäisyyspäivän iltaa vietettiin perinteisesti kotisoffalla linnan juhlia ihmetellen.

Tänään olis luvassa glögijuhlat (mun vissiin ainoat pikkujoulut tällä kaudella) ja huomenna hitonmoinen määrä kirjallisia hommia, jotka on "vaan jotenkin ihmeellisesti" jääneet rästiin. Pitää siis jaksaa olla reipas huomenissakin. Ja huomenillalla PMMP Tavastialla. Ihquu, niinkuin nuoriso sanoo.

Pusuja ja rakkaita terveisiä, tää alkais valmistautua lähtöön.